Her kommer en lille opskrift på (efter min mening) de perfekte burgerboller, der er lette at lave og sagtens kan gemmes i fryseren til senere brug. Burgerbollerne er en briochebolle, så den er luftig og let – og tager dermed ikke hele appetitten fra alle de andre ingredienser i din burger. Skal du have en god Aioli til, kan du med fordel læse min opskrift her.
Burgerboller
Udstyr
- 1 Ovn
- 1 Røremaskine
Ingredienser
- 20 gr. Gær
- 4 dl Sødmælk
- 2 spsk Sukker
- 850 gr. Hvedemel Økologisk
- 2 stk. Æg
- 170 gr. Blødt smør
- 1 stk. Æg Til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken så den er fingervarm og rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt og sukker.
- Tilsæt mel (ca. halvdelen) og rør det ud, så der ikke længere er klumper i dejen. Tilsæt æggene og rør dem godt ud i dejen.
- Tilsæt nu (næsten) resten af melet til dejen og rør til der ikke er flere klumper. Tilsæt smøret i tern og ælt til der ikke er flere klumper tilbage i dejen.
- Rør det sidste af melet ind i dejen til den har en konsistens, så den lige præcis slipper kanten af røreskålen. Dejen skal være glat og let klistret.
- Sæt dejen til hævning i ca. 1,5 time, lunt og tildækket, så dejen ikke tørrer ud.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form 10 boller af dejen. Tryk bollerne flade og sæt til hævning i ca. 1 time.
- Bag bollerne i 10-15 minutter i en varmluftsovn ved 200 gr.
1 Kommentar.
[…] Læs også opskriften på simple brioche burgerboller her. […]