Oplev Berlin med børn

TYSKLAND

Står der storbyferie på programmet – og med børn? Så kan Berlin helt klart anbefales. Hvis du har besøgt byen flere gange er det måske værd at læse videre og få inspiration til nogle af de ting som ligger lidt uden for top10 i turistbøgerne. Vi har begge været i Berlin nogle gange, men denne gang var første gang med børn. Vores erfaring var at byen sagtens kunne opleves med et par små børn (2,5 år og 4,5 måned) – både med de aktiviteter der var børnevenlige, men også hele byens kultur og måde du kan komme rundt på. Vi havde 3 hele dage i Berlin.

Den første dag gik stort set med at kører derned, finde lejligheden vi have booket igennem Airbnb og så ud i området for at finde noget at spise. Turen fra Vejle og til Berlin kan køres på ca. 7 timer, inkl. nogle stop undervejs med god tid til at lege, skifte bleer og få lidt at spise og drikke. Husk at afsætte tid til nogle gode lange pauser, når børnene er med på kør-selv-ferien, det betaler sig i sidste ende. Vi fandt første aften et helt fantastisk ægte italiensk pizzaria, som skulle vise sig at vi besøgte flere gange. Restauranten hedder “Mami Camilla” og serverer de lækreste pizza og pastaretter, hvor der helt tydeligt i smagen er anvendt gode og friske råvarer.

Dag 1

Dagen var afsat til besøg i Berlin Zoo, som varmt kan anbefales til alle uanset alder. Berlin Zoo har rigtig mange dyr og der er gode faciliteter til dyrene. Det kan derfor kræve lidt at spotte nogle af dem – men det er vel også lidt det det handler om med et besøg i en zoo ;-)?

Hele dagen var afsat til besøget og vi kunne heller ikke have presset mere ind den dag, da energien til sidst på dagen var opbrugt, samtidig med en temperatur på ca. 30-31 grader. Vi tog en hurtig gennemgang i akvariet, som ligger lige ved siden af Berlin Zoo og kørte herfra hjem for at finde noget aftensmad i vores lokalområde. Vi fandt et okay asiatisk sted, hvor vi fik sushi (2 voksne), drikkevarer og en ret til vores ene søn for ca. 300 kroner.

Dag 2

Efter første dag med varm tur i zoologisk have, fortsatte vi de varme temperaturer dagen efter. Vi startede dagen med at tage mod Kolwitzplatz, hvor vi gjorde dagens første stop på én af Berlins mange mange legepladser. Du kan næsten ikke komme forbi et gadehjørne hvor der ikke lige er en legeplads, stor eller lille. Nogle legepladser har endda en masse vandaktiviteter som kan give børnene en velfortjent afkøling i varmen.

Frugt, vand, spezel og Kolwitzplatz overstået – nu gik turen mod Mauerpark med sporvogn (tram, linje M). Mauerpark var under den kolde krig en del af “deathroad” imellem Østberlin og Vestberlin. Mauerpark er i dag lavet om til et grønt område/park, som hver søndag afholder loppemarked. Grunden til vi besøgte parken var for at se det stykke originale mur der er bevaret og som i dag giver god mulighed for grafittimalerer at udfolde deres kunst.

Fra Mauerpark tog vi ind til Hackescher Markt, hvor vi fik en iced coffee og slentrede lidt rundt i området, hvor der er fyldt med barer, butikker og hyggelige baggårde med restauranter. Hvis du mangler en bog indenfor arkitektur, kunst og design kan det anbefales at tage hen i Walter König, som ligger ca. 20 minutters gang fra Hackescher Markt. Hackescher Markt er sammen med Kurfürstendamm (Ku’damm) et af de steder i Berlin du finder den største koncentration er butikker og barer.

Vi tog en tur på floden Spree efterfølgende, med afgang fra flodbredden ved Hauptbahnhof. Vi sejlede en tur på ca. 1 time – hvilket var rigeligt i 31 graders varme direkte på soldækket med 2 små børn. Der var dog mulighed for at gå nedenunder, men her stod luften stille og var mindst ligeså varmt. Turen på floden var ganske flot og du får set nogle af ikoniske bygninger fra en lidt anden vinkel – men overvej lige turen en ekstra gang, hvis det er varmt.

Tip:
Det er en rigtig god idé at have en lille spand og skovl med rundt i Berlin. Det giver børnene en mulighed for at få en god pause ved de mange legepladser i byen.

Hvis du har lidt større børn der er begyndt at bruge gåcykel, vil jeg anbefale at medbringe den. Det kan gøre turen hjem til hotellet/lejligheden lidt nemmere om aftenen med trætte ben.

Vi brugte de offentlige transportmuligheder i Berlin. Børn under 6 år kører gratis ifølge med voksen og du kan købe en dagsbillet for 7 EUR pr. person. Den giver dig adgang til at kører med tram (M-linjer), undergrundstog (U-bahn) og busser hele dagen indtil kl. 03.00.

Bemærk: Du kan kun bruge mønter i automaten i toget, men du kan med fordel downloade BVG-appen og købe dine billetter herigennem.

Dagen blev afsluttet med is helt fantastisk is fra Rosa Canina og take-away pizza fra Mami Camilla.

Dag 3

Efter nogle varme dage for både børn og voksne og en fyldt dagsplan, besluttede vi at dag 3 skulle bruges til at slentre lidt rundt og tage tingene som de kom til os. Dog havde vi den plan at vi ville tage mod Unter den Linden og Brandenburger Tor.

Det gode ved at tage en dag som denne er at man nogle gange tager sig tid til at se noget man ikke har planlagt. Det gjorde vi. Med M-linjen mod Brandenburger Tor stod vi af ved Nordbahnhof station og ville se det stykke mur der var bevaret og gjort til en fortælling og et monument på samme tid.

Den eksisterende mur stod der endnu. Hvor den var blevet brækket ned, var der i stedet, meget æstetisk udført, opsat nogle jernrør til at symboliserer hvor muren engang havde været. På pladsen hvor den originale mur stod, var der opsat nogle standere, hvor du kan vælge enten at få fortællingen fortalt eller selv læse fortællingen.

I græsset var der markeret de flugtforsøg der havde været hen over grænsen og igennem “ingenmandsland” – og som desværre blev offer soldaternes skud uden varsel. Græsset du går rundt på er uhyggeligt nok lige præcis det område, hvor du under Øst-/Vestberlin, absolut ikke skulle forsøge dig ud i, hvis du ville beholde dit liv. Nordbahnhof er efter vores besøg, klart et stop vi vil anbefale til andre.

Fra den alvorlige, men vigtige historie, tog vi os et hvil i varmen ved den nærliggende vandlegeplads. Næsten lige ved siden af Nordbahnhof ligger der en ret stor vandlegeplads, hvor børnene kan bruge lang tid på at sprøjte med vand, blive våde af de springvand der kommer ud af fiskene og de brusere der står på pladsen. Meget passende ligger der et rigtig godt bageri, med kager, sandwich og drikkevare (varme/kolde) lige over for legepladsen. Se efter “Steinicke” bageriet.

Vi har set det før, flere gange. Men det giver hver gang et nyt perspektiv og lader tankerne få et spark ind i den kæmpe historie Berlin har. Vi besøgte igen Holocaust Monumentet, som med de bølgede gange og 2711 masive betonblokke kan give dig ro og fred for byen, lade tankerne glide hen mod den forfærdelige tid for jøder eller lade dig glæde over den energi de legende børn giver monumentet imellem alle gangene og stenene.

Optankning, hvil og lidt kage i Tiergarten, tog vi mod ølhaven “Pratergarten”. Pratergarten er én blandt mange ølhaver i Berlin. Ølhaverne ligger som regel trukket lidt væk fra støjen, og er område fyldt med borde/bænkesæt og så de klassiske tyske øl som pilsner og hvedeøl. Hvis du er i nærheden Tiergarten og har lyst til at afprøve konceptet, er dette også muligt.

Aftensmaden blev indtaget på Habba Habba, lige ved siden Pratergarten. En god og frisk rulle med hønsekød eller falafel i, det går hurtigt og koster næsten ingenting.

Information

Lejlighed via Airbnb: Kniprodestrasse 109, Prenzlaur Berg, Berlin

Perfekt pizzaria, Prenzlauer Berg: Mami Camilla

Mauerpark: http://www.mauerpark.info/

Bedste issted, Prenzlaur Berg: Rosa Canina

Gode ruller: Habba Habba

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

LÆS OGSÅ
Instagram