Campingplads: Norcenni Girasole i Toscana

BØRNEUROPAITALIEN

Vi er taget til Italien, Toscana. Her har vi lejet et mobilehome igennem Eurocamp. Vi har booket 7 dage på campingpladsen. Campingpladsen er en kæmpe plads med ca. 1.500 standpladser. Når pladsen bliver så stor, bliver et en helt by i sig selv når ca. 4.000 gæster bor her. Campingpladsen ligger ca. 1.700 km fra Vejle. Vi boede i område B, på plads 322.

Mobilehome

Vi boede i et mobilehome af typen Esprit fra Eurocamp. Mobilehomet havde 2 soveværelser, bad og toilet og køkken/alrum. Udenfor var der en god størrelse terrasser der var overdækket med sejl og med et hegn der kunne rulles for ved trappen – praktisk med en dreng på 16 mdr., der gerne vil udforske verdenen.

Køkkenet var udstyret med service og gryder/pander, samt et stort køleskab med fryser. Udenfor var der en gasgrill. Både gasgrill og komfur var koblet til den faste gastilslutning på pladsen, så ikke noget med at lige pludselig ikke var mere gas. Desuden var der i den version vi havde booket aircondition, hvilket hjalp til nogle lidt køligere nætter. Mobilehomet er fint indrettet og der er tænkt over at udnytte den sparsomme plads – et koncept som man kender fra en campingvogn.

Mobilehomes på campingpladser ligger som ofte tæt og det var heller ingen undtagelse her. Vi havde ca. 1,5 meter fra vores terrasse til næste mobilehome og det kan virke noget indeklemt. Men når det meste af dagen går ved poolen eller på tur er det okay. Men en god udsigt gør jo aldrig noget dårligt for ens indkvartering ?.

Underholdning, aktiviteter & pools

Når campingpladsen har den størrelse, er det naturligt der er masser af underholdning og aktiviteter hele dagen. På campingpladsen var der om dagen f.eks. Kids Club eller skattejagt rundt på pladsen. Du kunne også blive underholdt med vandgymnastik, vinsmagning eller en klatretur op i træerne.

Camping Norcenni Girasole er fyldt med leg, underholdning og aktiviteter for både små og store børn. Om aftenen er der minidisco, karrusellen kører og der kan købes candyfloss, is og drinks i baren. Der er flere områder hvor du kan nyde din is og drink, enten med legeplads lige ved siden af eller et lidt mere rolig område med loungemusik og lænestole under åben himmel.

Campingpladsen er delt i 2 store områder med 1 kæmpe poolområde ved hvert område. Imellem de 2 områder kan du vælge at tage det lille campingtog der fragter dig op på toppen af campingpladsen eller fra toppen og ned til hovedtorvet på campingpladsen. De 2 poolområder har hver især 4-5 pools, med hver deres funktion, så der er masser af muligheder for at lade børnene lege eller selv tage en svømmetur. Det mest børnevenlige område er det poolområde der ligger på toppen af campingpladsen.

Det var ofte til at få et par liggestole og ikke som man nogle gange kan være udsat for på charterferien, at stolene bliver taget kl. 9 om morgenen for først at blive brugt om eftermiddagen. Hvis du vil bruge vandrutsjebanerne, kan du med fordel købe eller tage en badering med. Belægningen gør det nærmest umuligt at kører kun iført badetøj.

Lige under butikken og hvor toget holder er der en spillehal med forskellige spillemaskiner. Så hvis legepladsen bliver for varm eller der skal ske noget andet, kan der køres motorcykel, spilles ping pong eller dystes i basketball kast.

Spisning og indkøb

Der er masser af muligheder for at spise og shoppe på campingpladsen. Der er en stor butik som sælger badetøj, fritidstøj, badedyr og legetøj. Der er et fint supermarked hvor du kan købe det meste, også morgenbrød. Derudover er der et pizzaria, restaurant, bageri, pizzaria (take-away), isbar, bod med dybstegt mad, bod med sandwich, pannini etc. Der ligger også et lille supermarked og en restaurant i området på toppen af campingpladsen.

Vi spiste på restauranten den ene aften. Det var OK, men heller ikke mere end det. Prisen taget i betragtning, ville vi hellere have købt nogle pizzaer – som i øvrigt var helt perfekte. Den løsning brugte vi et par gange. Købe et par pizzaer, drikkevarer og så sætte os hen til legepladsen – Børnene kunne spise/lege og forældrene kunne spise og slappe af ?.

Hvis du har behov for et større indkøb ligger der en Coop.fi (se på kort) ca. 10 minutters kørsel derfra. Denne vil kunne sammenlignes med Bilka og har en lækker delikatesse afdeling med fisk, kød og ost. Ved siden ligger der en Mediamarkt og i Figline Valdarno er en del mindre butikker.

Området

Campingpladsen ligger 4 minutters kørsel fra byen Figline Valdarno, som er en lille by med ca. 17.000 indbyggere. På byens torv kan du om tirsdagen opleve det lokale marked. Figline Valdarno ligger ca. 30 km syd for Firenze, så en dagstur hertil vil helt sikkert være oplagt. Du kan med fordel tage toget fra Figline Valdarno og direkte ind til centrum af Firenze. Så sparer du tiden i bilen og frustrationen over ikke at kunne finde en parkeringsplads. Du kan læse min miniguide til Firenze her.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram