Se det skæve og gå igennem muren

ITALIEN

I år var det første år for os som familie i Norditalien – og det er ikke sidste gang vi tager turen derned. Jeg har selv rejst en del rundt i Frankrig og Italien kan det samme (næsten!). Norditalien har en masse steder der er værd at se. Nogle af de steder er Lucca og Pisa.

Lucca – Igennem muren

Lucca er en by der er omkranset af en stor vold og mur, der før i tiden skulle beskytte byen. I dag fungerer volden mere som et rekreativt område, hvor du kan få et godt udsyn ned over byen. Muren som er en del af volden, indeholder også kunstværker indvendig og er en sjov måde at komme ind i byens centrum på.

Vi parkerede bilen på parkeringspladsen Park Carducci Lucca, som er en stor parkeringsplads syd/vest for byen, men samtidig tæt på volden. Fra parkeringspladsen kan man krydse vejen Viale Giosué Carducci og gå direkte ind gennem volden og komme ud på den anden side, direkte i Lucca centrum. Inden man kommer ud ved Sortita di San Paolino, kan du opleve kunstværker den tunnel der forbinder ydre Lucca med byen inden for muren.

Når du først er kommet ind i byen vil jeg anbefale at gå til enten Piazza dell’ Anfiteatro eller Piazza San Michelle, som summer af liv og masser af hyggelige restauranter. Piazza dell’ Anfiteatro er et lidt større torv, formet som en ellipse, hvor der ofte er markedsdag.

Sommerfest i Lucca

Vær opmærksom på at på torvet Piazza Napoleone holder Lucca om sommeren en del koncerter og der kan derfor være rigtig mange mennesker I byen og dele af byen kan være spærret af for parkering. Da vi besøgte byen, skulle bl.a. Robbie Williams spille samme dag og der var tydeligvis mange mennesker der var taget til byen i god tid inden koncerten om aftenen.

Fra Piazza Napoleone og op mod Piazza dell’ Anfiteatro ligger gaden Via Fillungo, som er Lucca’s svart på Strøget i København. Der er fyldt med butikker, både kendte mærker, men også lokale italienske detailbutikker.

Frokost på italiensk

Hvis sulten melder sig under din tur på Via Fillungo kan du passende slå turen forbi Pizzaria de Felice (http://en.pizzeriadafelice.it/), som efter sigende skulle være Lucca’s bedste pizzaria – og det var godt! Pizzariet virker til at altid at have travlt, så have tålmodighed og nyd gadens liv på bænkene lige uden for pizzariaet. Pizzariaet ligger på en sidegaden Via Buia 12, som er en sidegade til Via Fillungo. Der er åbent alle dage fra 11.00 til 20.30, undtagen søndag, hvor der er lukket.

 

Pisa

Som en del af vores til Lucca, havde vi planlagt et besøg i Pisa, som en afslutning på dagen. Rigtig mange kender byen for sit skæve tårn. Vi kom til byen sidst på eftermiddagen og tog dirkete hen til det skæve tårn. Tårnet der er blevet forsøgt rettet op, står stadig skævt. Til trods for at tårnet stadig står skævt, er det nu muligt at komme op i tårnet – i et begrænset antal ad gangen. Vi forsøgte os ikke med trapperne op til tårnets top, men så kun tårnet fra jorden. Og det var i sig selv fint nok, for der var ret mange mennesker og en lang kø til at komme op i tårnet. Omkring tårnet er der masser af turister, som selvfølgelig skal have taget “jeg-holder-lige-tårnet-med-fingeren”-billedet, men det virker ikke pakket som det ellers godt kan velkendte steder som dette.

Efter vi havde brugt ca. 1 time ved tårnet, tog vi ind mod byen for at finde aftensmaden. Det var begyndt at blive lidt sent, børnene var trætte og sultne. Det er heldigvis ikke det store problem i Italien, da italiensk mad ofte ikke tager lang tid at lave eller bestille.

Hvis du skal besøge nogle af de kendte og hyggelige byer i Norditalien, kan Lucca og Pisa anbefales. Men har du ikke behov for at se det skæv tårn, vil jeg anbefale at bruge tiden i andre byer eller bruge tiden blot i Lucca.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram