Imponerende ingeniørkunst ved Hoover Dam

USA

Hvis du er i staten Arizona eller Nevada, vil du nok have stødt på turistattraktionen Hoover Dam. Hoover Dam er egentlig en funktionel bygning der producerer strøm (2.048 MW) til Nevada, Arizona og det sydlige Californien – faktisk så meget strøm, at det ca. er dobbelt så meget som Asnæsværket (1.057 MW) i Danmark.

Hoover Dam ligger lige midt i mellem staten Nevada og staten Arizona. Den blev påbegyndt bygget i 1931 og færdig i 1936. Dæmningen er opkaldt efter den amerikanske præsident Herbert Hoover og efter et kortvarigt navneskift til Boulder Dam, har den fået sit oprindelige navn tilbage.

Hvis du tænker at en produktion af strøm ikke lige er dig, kan du nyde de flotte scener som naturen og landskabet sætter ved Hoover Dam. Derudover er Hoover Dam et imponerende ingeniørarbejde, der med sine 221 meter i højden skaber verdens største kunstige søer i verden, Lake Mead.

Som mange andre byggerier på daværende tidspunkt, skete der desværre 112 dødsfald + 42 dødsfald som ikke officielt er registreret som arbejdsrelaterede ulykker – men i virkeligheden skyldes det nok kulilteforgiftning fra maskiner i tunnelerne under byggeriet. Alle byggeriets dødsfald er mindet med et stort mindsmærke på den ene side af dæmningen.

Du har mulighed for at komme på guidede ture rundt på konstruktionen, men efter terrorangrebet 9/11 er stedet blevet mere aflukket af frygt for angreb eller sabotage på strømproduktionen.

Mere information

Hoover Dam (https://www.usbr.gov/lc/hooverdam/)

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram