Brød! Bagt i hundredvis af år, forfinet og udviklet igennem tiden til de mange brødtyper vi kender idag. Med få råvarer og nogle simple processer kan du opnå fantastiske resultater, der smager vidunderligt, skåner miljøet og giver en kernesund mavefornemmelse. Du kan også vælge at købe dit brød hos bageren (eller supermarkedet, men det nævner vi ikke 😉) , men det giver ikke helt samme fornemmelse og følelse som at bage det selv fra bunden – som er også er billigere og sjovere. Når det lykkedes!
Med mel, vand og salt kan du opnå super skønne brød, men den lækreste skorpe, krumme, lufthuller og smag. Det eneste et godt brød kræver er øvelse, tålmodighed og lysten til at lære nogle nye processer at kende. For har du først oplevet følelsen når rugbrødet eller hvedebrødet lykkedes, kommer du aldrig til at ville andet.
Idag findes der rigtig mange typer mel, nogle grove, andre fine. Nogle valset, nogle stenkværnet. Der er næsten uendelige muligheder for at lave dit eget helt specielle brød ved at blande de forskellige melsorter og typer. Hvis du har lyst til at lære mere om processen og dét at skabe din egen lille brødfabrik derhjemme, kan det varmt anbefales at tage på et kursus med Simon Clemens (tidl. ejer af Brød & Co.) – en helt igennem fantastisk underviser og passioneret brødmand!
Læs også: Den Lille Brødfabrik
Læs også: Brødkurser i Vejle