Italiens fortryllende perle Sardinien

ITALIEN

Italiens fortryllende perle, med de kridhvide sandstrande, gav os en forrygende sommerferie. Ren afslapning i bjergene og badning i Europas mest krystalklare vand.

I dette indlæg vil du kunne læse om Sardinien, perlen i Middelhavet. Vi havde 10 dage på øen og kunne sagtens have brugt mere tid – ikke på at drøne rundt, men ganske enkelt nydelse af den fortryllende natur og italienske kultur. Vi fløj til Cagliari, som ligger helt syd på øen. Vi havde booket en bil hjemmefra som vi afhentede og afleverede i lufthavnen. Sardinien er ideel til at lave et roadtrip på, for der er ikke langt mellem byerne og fra nord til syd er der ca. 250 km.


Vi havde på forhånd fastlagt ruten på øen og booket vores overnatninger. Men ellers tog vi turen rundt som vi havde lyst til. Den bedste tur får du, efter min mening, hvis du ikke planlægger alt for meget – det giver frihed til at være spontan. Vores tur startede i Castelsardo, der ligger ca. 240 km fra lufthavnen.

Castelsardo

Det starter godt! Vi ankom til Castelsardo, lidt trætte efter flyveturen og køreturen derop, men vi blev lige lidt mere friske da vi så den charmerende lille by. Byen snor sig omkring det lille bjerg, hvor der på toppen er en gammel borg, følg stien helt nede fra vandkanten til toppen. Midt i byen er der byens samlingsplads, et moderne torv med plads til musik, leg og en helt uebgribelig udsigt. Byen kan med sine bygninger op langs bjergsiden, kun give dig en ægte følelse af Italien.

Vi boede på Hotel Pedraladda, lidt uden for byen, men i tilpas afstand til at man på 10-15 minutter kunne gå ind til centrum. Hotellet har en god udsigt mod Middelhavet, nogle fine faciliteter og et stort poolområde. Har du lyst til at udforske nærområdet kan det anbefales at tage ud og se “Elephant Rock”. Det er et stykke klippe der er med tiden  og naturen er blevet formet, så det ligner en elefant. Klippen står helt ud til vejkanten, men der er mulighed for at parkerer i nærheden og gå hen til klippen.

Palau

Palau var næste stop på ruten, ca. 85 km fra Castelsardo. Palau er en af de mindre byer på Sardinien, men det gør den bestemt ikke mindre værd at tage til. Byen er en typisk lille by sydpå, med en lille havn med en promenade, hvor der om aftenen er masser af liv, tivoli til børnene og boder med frugt, slik og souvenirs.

Fra vores hotel kunne vi sidde på balkonen og nyde byens liv og se ud over bugten. Vi boede på Hotel Piccada, hvor vi havde booket et værelse specifikt med balkon og havudsigt. Det kan for det meste godt betale sig at bruge de, ofte få hundrede kroner ekstra på at få balkon og havudsigt.

I nærområdet kan man se endnu en klippe som er udformet af naturen, blæst og saltvand. Det er klippestykket Cape D’Orso (Cape Of the Bear) – Bjørneklippen. Vælger du at tage derud, så hold på hat og briller – for der er en ret kraftig vind derude, som kun bliver forstærket lige ved klippens hul.

Ikke ret langt fra Palau ligger det der i daglig tale kaldes for Smaragdkysten. Det er et område hvor billionære, trendsettere og kendisser ofte søger til på Sardinien. Porto Cervo har nogle vilde huse og i byen kan du fornemme at der er folk med rigtig mange penge her. Du kan ikke bruge lang tid her, men tag til Porto Cervo, nyd en frokost – så har du været ved Smaragdkysten. Jeg tror det kan sammenlignes lidt med at tage til Skagen i uge 29.

Cala Gonone

Ofte søges der mod havnebyer, for at få udsigt til vandet og det liv en havnepromenade kan skabe i byen. Men næste gang du skal booke overnatning, så prøv at gå efter steder inde i landet. Det gjorde vi med vores overnatninger ved Cala Gonone. Godt nok ligger Cala Gonone helt ned til vandet, men vores hotel lå helt ude i bjergene, hvor der stort set ikke var andet end hotellet og nogle få huse – helt perfekt!

Det var helt bevidst vi ville væk og ind i bjergene at bo. Det lykkedes os finde et hotel der lå helt for sig selv, havde den bedste udsigt mod bjergene og kunne leverer et godt italiensk måltid mad.

Alghero

Sidste stop blev Alghero og lidt uheldigt. Ikke fordi byen var en fiasko, men mere fordi en kombination af byen og hotellet. Byen skuffede lidt efter at have brugt en uge rundt på øen og set det ene skønne område efter det andet. Alghero er virkelig en turistby, hvor det kan være svært at navigerer uden om turistfælder, tivoli og restauranter der kun serverer middel mad.

Desværre havde vi booket et hotel, som også skuffede, samtidig med det var det absolut dyreste hotel på turen. Hotellet kan bedst beskrives som et hotel der ikke har flyttet sig siden 80’erne og de store charterdage. Hotellet var indrettet som i 80’erne, personalet havde en holdning og udstråling der ikke virkede imødekomne. Når vi skulle ned og spise morgenmad, var der ikke frit valg på borde – der stod en noget bestemt herre og anviste et bord hvor vi kunne sætte os. Det kan tiltale nogle at blive “vartet” op på den måde, men det var absolut ikke noget der tiltalte os. Så min anbefaling er, at undgå at booke på Hotel Florida.

Hvis du er i Alghero og ønsker at komme lidt væk, kan du tage til Sassari. Sassari er Sardiniens 2. største by med 128.000 indbyggere. Byen har et rigt kulturliv og har med sit universitet en stor andel af unge.

Kan øen anbefales? Helt klart JA! Øen kan på magisk vis charmerer dig og give dig det ægte italien, serveret med pizza, antipasti og en god portion natur og hvide sandstrande med krystalklart havvand. Til trods for vores lidt uehldige afslutning, vil jeg helt klart anbefale at tage til Sardinien, hvis du går uden om de værste turistmagneter.

Mere information

Hotel Pedraladda (https://www.in-italia.com)
Hotel Picadda (http://www.hotelpiccada.com/)
Hotel Cedrino Nuoro (https://www.hotelcedrino.com/)

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram