Roadtrip: Las Vegas til San Diego

CALIFORNIENUSA

I 2013 rejste jeg med familie på roadtrip i USA. The Land of Opportunities skulle for første gang udforskes og vi starter i Las Vegas med 15 dage foran os.

Valget på den amerikanske vestkyst blev til, fordi svigerinden læste 1 semester derovre – og så var der jo en god mulighed (og undskyldning) for at tage af sted. Vi brugte lang tid på at planlægge ruten, overnatninger, flyafgange og seværdigheder. Nedenfor har jeg prøvet at angive vores rute og gode råd til planlægning af et roadtrip.

Ruten

Dag 1 – Fly fra Billund (via Amsterdam) til Las Vegas (via Detroit)

Dag 2 – Las Vegas (Hoover Dam, The Strip)

Dag 3 – Las Vegas og Bishop (overnatning i Bishop, Days Inn Bishop)

Dag 4 – Yosemite (overnatning i Groveland, Hotel Charlot)

Dag 5 – Sonoma Valley (overnatning i Sonoma, Sonoma Hotel)

Dag 6 – San Francisco (overnatning i San Francisco, Surf Motel)

Dag 7 – San Francisco

Dag 8 – San Francisco

Dag 9 – Highway 1 mod Santa Barbara (overnatning i Saint Luis Obispo)

Dag 10 – Los Angeles (overnatning i Los Angeles, TownePlace Suites)

Dag 11 – Los Angeles

Dag 12 – San Diego (overnatning i San Diego, Diamond Head Inn)

Dag 13 – San Diego

Dag 14 – San Diego

Dag 15 – San Diego

Dag 16 – Fly fra San Diego (via Minneapolis) til Billund (via Amsterdam)

Den samlede rute er ca. 2.150 km.

Lejebil 

Til turen havde vi via Hertz booket en Dodge Grand Caravan – vi var 5 voksne med bagage der skulle med rundt i bilen. Bilen havde en fin størrelse og var godt udstyret som amerikanske biler nu engang er, både med ekstra udstyr, automatgear og en stor motor.

Planlægningen 

Når vi skal i gang med planlægningen af en rejse tager vi udgangspunkt i de samme punkter, for at sikre at rejsen bliver planlagt så godt som muligt. Vi tager udgangspunkt i nedenstående punkter:

Transport 

Beslut hvordan du kommer til destinationen og hvordan du kommer rundt på destinationen. Der kan være forskel på om det er storby ferie eller roadtrip i USA, men undersøg mulighederne og tag en beslutning hjemmefra. Det giver dig ro til at nyde ferien og sikkerhed for at du ved hvordan du kan komme fra A til B.

Rute 

Hvis det er en ferie hvor du skal fra A til B, men med en masse stop undervejs, er det en god idé at sætte sig ned og lave en rute hjemmefra. Lav gerne ruten hvor du på forhånd har angivet antal dage på de forskellige stop.

Antal dage 

Når du planlægger din rejse og rute er det vigtigt du ved hvor mange dage du kan tillade dig at bruge på hele turen. Uanset om det en storby ferie eller et roadtrip skal der være plads til spontanitet på turen – planlæg derfor ikke så stramt at du hverken har tid til der er noget der ikke går som planlagt eller du får lyst til at se noget andet.

 

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram