Består Vestbyens Stemme?

HVERDAGSLIV

Denne anmeldelse er lavet på baggrund af et anmeldereksemplar fra bogcafeen BYENS.

Vestbyen i Vejle. Det gamle arbejderkvarter som voksede op sammen med industrien i det 20. århundrede. Det er en bydel der i et langsommere tempo har fulgt med byudviklingen. Men der er ved at ske noget. Vestbyen er under forandring og byudviklingen kommer hurtigere og tætter på Vestbyen. Vejle er under forandring og Vestbyen er en del af den store plan. Store personligheder som Lars Løkke Rasmussen og Allan Simonsen har trådt deres barnefødder i bydelen – og der tales om at Vestbyen har det største potentiale indenfor resiliens, når fokus er på klimaforandringer.


Neden for Vejles bakker,
mellem Omløbsåen mod øst,
Vejledalen mod vest,
Jellingvej mod nord og Sønder­åen mod syd ligger det gamle arbejder­kvarter Vestbyen og er i 2018 stadig et vidnesbyrd om arbejderklassens historie, liv og levned.

Men hvordan ser der ud i det gamle arbejderkvarter anno 2018? Hvordan står det til med de uendelige små oaser i bydelen, som også rummer kolonihaveforeningen, Spinderihallerne, Fab Lab og fælleden samme med de grønne områder. Svaret finder du i bogen “Vestbyens Stemme” – et fotoessay af fotografen Jonas Normann. I bogen får du et øjebliksbillede af livet i Vestbyen, om de mennesker der bor der og lever deres liv der. Du får nogle helt fantastiske fotos der alle fortæller den lille historie. Historier hvor fortællings stemning kan være lige fra sjov og smuk til rørende og tragisk.

Fotografen Jonas Normann, som selv bor i Vestbyen har indfanget alle øjebliksbilleder på et filmformat der genskaber den gamle sjæl der er bydelen. Han mener bogen skal ses som et forsvarsværk mod den forandring der er ved at ske. Forandringen skal ikke bremses, men der skal tages hånd om den særlige sjæl der findes i Vestbyen – “Man kan se, at det er et sted, der bliver levet” – Jonas Normann.

Bogen har et format, hvor du som beskuer, kun ser billederne, ingen tilhørende tekst. Det fanger din opmærksomhed og lader dig ikke forudindtage nogle tanker om det foto du ser. Jonas Normann formår at genskabe den diversitet der hersker i bydelen og med sit kamera, har han indkapslet bydelen anno 2018, så vi alle sammen kan se hvordan Vestbyen er og forhåbentlig i store træk er om 30 år også.

Du kan se billederne i Spinderihallerne fra den 6. november til 20. december 2018. Der er åbent mandag til fredag fra kl. 10 – 17.

Se flere billeder af Jonas Normann, www.jonasnormann.com

Læs mere om udstillingen i Spinderihallerne, klik her! Eller læs mere om forlaget bag bogen, www.byensforlag.dk.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

LÆS OGSÅ
Instagram