Oplev Mallorca uden grisefest og Sangria

SPANIEN

Grisefest, røg i flyet og rigelige mængder sangria. Vi skal sydpå og den spanske ø Mallorca, er destinationen. Der er dog ikke længere røg i kabinen, sangria i glasset og utallige grisefester – men Mallorca er stadig populær som dengang.

Vi har besøgt Mallorca 2 gange og er hver gang blevet positivt overrasket over hvor meget øen kan tilbyde. Første gang var vi afsted som par, anden gang var det med vores, på det tidspunkt, 8 måneder gamle søn. Jeg giver dig her en guide til solrige Mallorca med de aktiviteter og seværdigheder.

Palmanova / Magaluf

Første tur til Mallorca var til byen Magaluf, som hænger sammen med byen Palmanova. Det var desværre ikke det bedste førstehåndsindtryk øen gav. Det viser sig at byen er fyldt med unge mennesker der fester natten lang, daser dagen lang og gentager det hele dag efter dag. Hvis du er til kulørte drinks, høj musik, glade og feststemte unge mennesker er den helt ideel – men ferie for os var det ikke ;-).

Port d’Andratx

I mangel på bedre kendskab til Mallorca, havnede vi Magaluf. Men vi fandt heldigvis hurtigt ud af at finde små oaser hvor vi kunne nyde den spanske sol, tapas og stilheden. Vi tog flere gange til byen Port d’Andratx. Byen ligger på den vestlige del af øen og er en lille stille og rolig by, der ligger helt ned til bugten. Der ligger flere gode restauranter, hvor du kan få både frokost og middag.

Port de Sóller

Lidt længere nordvest på øen ligger byen Port de Sóller ligger, som en forlængelse af byen Sóller. Byen ligger godt gemt for vind og havstrømme inde i bugten, med klipper på begge sider. Her kommer du lidt væk fra de områder med mange turister. Der er en stor og fin sandstrand lige for neden af promenaden som slanger sig igennem hele byen.

Fra Port de Sóller kan du tage et lille tog til Sóller. Det er en rigtig fin måde at gøre noget andet på og har du børn med, vil det helt sikkert være en sjov tur.

Palma

Du kommer ikke uden om Palma, hovedstad på Mallorca. For al flytrafik skal igennem lufthavnen i Palma, som hvert år håndterer 28 mio. Passagerer. Men udover at være lufthavnsby og hovedstad, skylder du dig selv at tage ind til Palma og bruge en dag eller to. Palma er lidt større end Aarhus.

I Palma bør du besøge katedralen, La Seu, som ligger helt ned til vandet og giver ved solnedgang udsigt og billeder, der kunne være et postkort værdigt. Tag på oplevelser i den gamle bydel, Santa Catalina, hvor du finder gode spisesteder og frokostrestauranter. Hvis du vil have ægte spansk tapas og atmosfære skal du tage på Tast Union. Her får du mulighed for at give dig i kast med autentisk spansk tapas, hvor du i baren henter de tapas du vil have og til sidst betaler du ud fra antal du har taget. Restauranten er som ofte ret fyldt, men det er ofte også ret hurtigt at få et bord. Ventetiden kan evt. bruges på at nyde et godt glas spansk rødvin.

Palma har store shoppinggader og shoppingcentre med lokale butikker og butikker med mærker vi kender fra Danmark. Så har du lyst til en slentretur fra butik til butik har du også mulighed for det. Har du lyst til at se noget andet en sol og strand, kan du tage på kunstmusset “Es Baluard Contemporary Art Museum”. Kunstmuseet ligger ret højt i byen og du kan nyde udsigten heroppe fra uden at skulle betale entré til museet.

Cap de Formentor

Mallorcas højeste punkt, 384 meter over havet, ligger ved Cap de Formentor. For at komme til Cap de Formentor skal du kører ad en snoet fra Port de Pollença. Vejen fører dig op til øens nordligste og højeste udsigtspunkt, hvor du kan skimte ud mod havet og se øen Menorca.

Kommer du sydfra kan du passende gøre stop i byen Deía, som er en charmerende lille bjergby, hvor små huse og vinmarker slynger sig op ad bjergsiderne. Byen ligger midt på den vestlige del af Mallorca. Parkér bilen eller scooteren og gå en tur i byen, hvor du kan nyde stilheden, den flotte natur og den autentiske spanske kultur.

Mere information

Tast Union (https://tast.com/en/restaurant/tast-unio-en/)
Es Baluard (https://www.esbaluard.org/en/)

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram