Europa/Italien - Cinque Terre

Tag togturen til de 5 byers land, Cinque Terre

ITALIEN

Ligurien, det nordvestlige område i Norditalien – der løber fra byen Massa og over til grænsen mod Frankrig (Monaco). I havnebyen La Spezia, der ligger sydligt i Ligurien, kan du tage toget eller færgen op gennem De 5 Byers Land, også kendt som Cinque Terre. Cinque Terre er elsket af alle vandreglade folk, det bliver betaget af mange sejlere og du vil lade dig forblænde af farverige huse og spektakulære placeringer op langs bjergskråningen.

Cinque Terre er 5 byer (som iøvrigt er med i UNESCO’s verdensarv), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso – og så en outsider, Portovenere. Portovenere er ikke en del af Cinque Terre, men den er værd at nævne, for den ligger i samme linje som de 5 øvrige byer og den ligger lige uden for La Spezia.

Der er flere muligheder hvis du ønsker at se Cinque Terre. Du kan vælge at tage toget tur/retur, med stop i de byer du ønsker. Du kan vælge at se byerne fra vand, med færgen og gøre stop i de byer hvor færgen kan ligge i havn. Du kan vandre fra by til by – men på enkelte steder kræver det du har en lille erfaring med vandreruter. Eller du kan som den sidste mulighed, tage toget en vej og færgen den anden. Dog tager sejlturen fra den sidste by og “hjem” til La Spezia ca. 1 time og 30 minutter, hvor togturen tager ca. 35 minutter. Du har ikke mulighed for selv at køre i egen bil til byerne.

Toget & Udfordringen

Vi valgte at tage toget, da transporten mellem byerne tog kortest tid og det var mest praktisk med en klapvogn – Troede vi! Det skulle vise sig at de perroner toget ankommer til i byerne, ikke er bygget til transport af klapvogn eller for den sags skyld kørestole. Der var 1 perron hvor der var etableret elevator, som alligevel endte med vi skulle tage nogle ret stejle trapper ned til byen. Udover nogle perroner hvor der ikke var taget hensyn til lidt større og uhåndtérbare køretøjer, var trapperne på perronerne utrolig smalle og turister har generelt ingen pli eller hjælpsomhed, da vi kommer kørende med 2 klapvogne, 4 voksne og 4 børn.

Nå de sure miner, over tilgængeligheden på perronerne nu er væk, er turen noget der kan anbefales at tage på.

Riomaggiore

Den første by du ankommer til med toget er byen Riomaggiore. Byen har alt det du kan sætte i forbindelse med Italien – små hyggelige gader, restauranter hvor du bliver budt velkommen og sidegader med små fortovscafeer, hvor du kan nyde en kaffe eller Aperol Spritz i skyggen. Udover den italienske hygge, får du for første gang de farvestrålende huse, der er bygget ind i klippen at se her.

Manarola

Den næste by, hvor du har mulighed for at gøre stop er Manarola. Manarola ligner Riomaggiore og mellem de 2 byer finder du kærlighedsstien. I Manarola finder du igen huse der ligge helt ude på klippevæggen, vindruer på terrasser hele vejen op langs klippesiden og en havn, der er så lille at de lokale hæver deres både op på klippen.

Europa/Italien - Cinque Terre

Corniglia & Vernazza

Efter Manarola ligger byen Corniglia, som vi valgte ikke at stoppe i, da tiden går hurtigt og vi gerne ville nå de andre byer også. Vi tog derfor toget videre til byen Vernazza – som i mine øjne var de flotteste af de 5 byer. Byen slanger sig langs klippevæggen i små smalle gader for til sidst at ende ude på en halvø. I Vernazza har du mulighed for at gå op til et fort og nyde udsigten til havet, byen og vandreruten langs Cinque Terre.

Monterosso og hjem

Den sidste by på turen er Monterosso. Byen er klart den største by i Cinque Terre og det kan tydeligt mærkes. Byen er ikke så charmerende som de øvrige byer på ruten, men byen har en særdeles attraktiv sandstrand, hvor dagen kan afsluttes med en kølig svømmetur i Det Liguriske Hav. Fra Monterosso tog vi toget mod La Spezia. Hvis du ankommer i bil til La Spezia ligger der et parkeringshus ikke langt fra togstationen, hvor toget mod Cinque Terre kører.

Outsideren

Portovenere er ikke en del af Cinque Terre, men der værd at nævne for den kan noget som byerne i Cinque Terre også kan. Hvis du ikke har mod på at tage turen langs kysten og besøge byerne i Cinque Terre, sammen med de tusindevis af andre turister – så kan Portovenere anbefales at tage til.

Portovenere har de samme farvede huse der ligger meget tæt på havet og op langs klippesiden – dog ikke så højt som f.eks. Riomaggiore. Byen har masser af små smalle stræder med spisesteder, caffeer og butikker. Byen er ikke tom for turister, for de har i den graf også fundet vej her til, men Cinque Terre virker bare mere sammenpakket end Portovenere.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

1 Kommentar. Leave new

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram