Rejseplan: Kør-selv til Italien med børn

EUROPABØRN

Sommerferien går ned til Italien, igennem Østrig. Det er en tur på ca. 1.650 km til slutmålet lige syd for Firenze. Vi tager nogle overnatninger derned og hjem, inklusive 3 dages ophold i Østrig forinden sidste overnatning i Tyskland mod Danmark. I år havde vi booket alle overnatninger på forhånd. Noget som vi ellers ikke har gjort ret meget, da vi gerne vil have friheden til at kunne være fleksible på vores rejser. Men på farten med 2 børn, besluttede vi at vi i år gerne ville have sikkerhed for vores overnatninger.

Vores rejseplan – Danmark til Italien:
Vejle -> Langenau (950 km)
Langenau -> Bardolino (480 km)
Bardolino -> Campingplads (285 km)

Vores rejseplan – Italien til Danmark:
Campingplads -> Trento (365 km)
Trento -> Zell am Ziller (240 km)
Zell am Ziller -> Schwabach (320 km)
Schwabach -> Vejle (925 km)

Nedenfor har jeg beskrevet kort de steder vi overnattede på turen. Har du lyst til at læse mere om Toscana og campingpladsen? Eller måske læse mere om den skønne natur og oplevelserne i Østrig og Zell am Ziller? Læs mere om Camping Norcenni Girasole / Toscana (LINK) / Zell am Ziller (LINK).

Langenau – IQ Hotels (Hjemmeside, klik her)

Hotellet ligger ikke langt fra motorvejen, men dog tilpas væk, så du ikke bliver generet af støj og trafik. Hotellet har en fin legeplads, men ellers er der ikke nogle aktiviteter omkring hotellet. Det ligger placeret midt i et industriområde med masser af logistikvirksomheder. Men det er super til en overnatning, hvor man kun har behov for et bad, sove og spise morgenmad. Morgenmaden på hotellet er super fin og der er hvad der skal være i en typisk morgenmadsbuffet på et hotel.

Bardolino – Airbnb (Hjemmeside, klik her)

I Bardolino havde vi igen kun en enkelt overnatning. Og desværre skulle det vise sig. For Bardolino er virkelig en skøn perle ved Gardasøen. En hyggelig mindre by, men en rolig stemning og skøn beliggenhed lige ned til søen og med et lille bådeleje. Lejligheden vi havde booket ligger ca. 5-10 minutters gang fra havneområdet, hvor alle restauranter også ligger side om side. Værten tilbød at mødes med os ved afkørslen fra motorvejen, så han kunne guide os ned til lejligheden.

Desværre kunne vi ikke komme til at parkere inde i gården som angivet på Airbnb. Politiet havde valgt at spærre centrum/havnen af for kørsel på vores ankomstdag, men dagen efter kunne vi igen kører helt ind til lejligheden.

Campingplads – Norcenni Girasole (Hjemmeside, klik her)

Campingpladsen bookede vi igennem Eurocamp, nemt og hurtigt. Den ligger i en lille by (Figline Valdarno), ca. 30 min. fra Firenze. Jeg har skrevet lidt mere om campingpladsen i et andet indlæg, læs med her.

Trento – Hotel Miralago (Hjemmeside, klik her)

Trento ligger nordøst for Gardasøen og lidt uden for Trento havde vi booket et hotel for 1 overnatning. Hotellet ligger med den skønneste udsigt ud mod en mindre sø og en skov, med lidt bjerge i baggrunden. Desværre kunne hotellet ikke helt leve op til den forventning vi havde. Der var rent og med en stor balkon til værelset. Men hotellet virkede tomt, uden stemning og lidt forladt. Vi spiste på en nærliggende restaurant, hvilket var en stor skuffelse. Restauranten virkede også lidt forladt og som nogen der kørte på halv kraft. Det var som om området ikke helt kunne finde ud af om de skulle være italienere eller østrigere.

Zell am Ziller – Appartements Lilly Rose (Hjemmeside, klik her)

Her lejede vi en lejlighed, lige midt i byen. Fantastisk vært, super fin lejlighed, masser af plads. Jeg skriver lidt mere om vores ophold i Østrig, læs med her.

Schwabach – Hotel Holiday Inn Express (Hjemmeside, klik her)

Inden den lange transportdag mod Danmark havde vi 2 overnatninger i Schwabach (ca. 18 km fra Nürnberg). Vi havde indlagt et besæg i Playmobil Funpark (læs mere om Playmobil Funpark) inden vi skulle tilbringe dagen efter i bil, på vej mod Danmark og Vejle igen. Hotellet var ganske fint, god morgenmad, pænt og rent. Dog var gæstesengen på værelset ikke særlig behagelig at sove på og værelset blev da også lidt småt når den var slået ud. Men til formålet fungerede hotellet rigtig godt.

Ved siden af hotellet ligger der en bager / restaurant. Den kan klart anbefales at benytte. De laver god mad, rimelige priser, børnevenlig og så ligger den 20 meter fra hotellet.

Hvis du endnu mangler nogle tips til din kør-selv ferie med børn, kan du læse mere om det i mit andet indlæg her.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram