Se det ukendte New York med Streetwise guiderne

NEW YORKUSA

På vores tur til New York boede vi på hotellet POD51. Et lille og hyggeligt hotel, beliggende ikke så langt fra Manhattan og subway stationer til resten af New York by. Hotellet har allieret sig med nogle fantastiske gutter fra organisationen Streetwise New York, som arrangerer private guidede turer rundt i New York.  Alle ture tager et område eller tema som udgangspunkt og er med til at gøre turene overskuelige.

Guiderne som tager dig med rundt er studerende, meget engagerede og har en god evne til at formidle temaet og de steder man gør stop ved på turene. De guider som var med på vores ture var begge nogle som har boet i New York i mange år og kan svare på rigtig mange ting om byen, livet og de små ukendte historier om New York og områderne.

SoHo, Meatpacking og Little Italy

Den første tur vi tog med på, kom vi forbi Greenwich Village, Meatpacking District (Chelsea Market), SoHo og Little Italy. Hele turen igennem kommer der oplysninger og historier der ikke står i nogle turistbøger og du ser ting og områder, du nok ikke selv havde fundet frem til på egen hånd. Turen slutter ikke ved hotellet og du skal derfor påregne at skulle slutte et andet sted I byen. Guiderne kan give dig inspiration til hvor du kan tage hen efter turen eller hvordan du kommer hjem til hotellet igen.

På turen kommer man bl.a. forbi kagebutikken som er kendt fra serien Sex And The City og forbi lejligheden hvor Carrie Bradshaw bor i serien. I øvrigt var lejligheden under renovering, så der var ikke meget at se på det tidspunkt vi var der. Guiden kunne fortælle at man rent faktisk for nogle af turisterne viser en andne lejlighede, lige ved siden af. Beboerne i ejendommen er efterhånden lidt træt af alle de billeder og mennesker der besøger deres gade.

Turen går også kort forbi Meatpacking District og High Line (Læs mere her) – men er mere kun for at snuse til området og efterforske det senere hen på egen hånd. I øvrigt tog vi selv ned til Chelsea Market og High Line senere, for at se hele området. Det er klart områder som skal ses, hvis det er første gang du er I New York.

Vi endte med tur nr. 2

Efter første tur  var vi så begejstret for hele konceptet omkring turene fra Streetwise, at vi valgte at tage endnu en guidet tur med dem rundt. Den næste tur tog os med rundt til streetart i New York, Lower East Side, Chinatown og historier om immigrationen – som er sværd at komme uden om i en by, der i stor stil er bygget op af immigranter fra hele verden.

På turen kom vi til at se noget kunst som du måske ikke lige opdager, hvis ikke du bevidst om det. Guiden fortalte om alle kunsterne der har bidraget til streetart, både under og over jorden i New York.

Turen tog os også med til området Lower East Side, som før i tiden var et kvarter der var slidt og præget af folk fra den nedre del af samfundet. Det var tydeligt at kvarteret var under forandring, med flere nye store bygninger på vej, typerne af butikker og cafeer der var ved at åbne osv. Kvarteret vil helt sikkert om få år være på højde og lige så attraktivt som f.eks. Manhattan eller SoHo.

“Tips” til turen

De guidede ture er gratis at deltage på, men som så mange andre steder i USA gives der gerne lidt drikkepenge til guiden, når turen er slut. Vi gav hvad der ville svare til ca. 250 kroner – hvilket vi synes er billigt for en guidet tur på ca. 3-4 timer.

Hav et MetroCard klar til når du skal afsted på turen. Hvis du ikke har det klar, hjælper guiden dig med at købe det lige inden turens start, men hvis alle skal gøre det, går der unødig tid med det. MetroCard giver dig lov til at køre med alle busser og subways i New York og du vil skulle bruge det på alle guidede ture med Streetwise.

Mere information

POD51 Hotel (https://thepodhotel.com/pod-51/)
Streetwise New York (http://www.streetwisenewyork.com/en/pod/)
MetroCard (http://web.mta.info/metrocard/)

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram