Playmobil Funpark i Tyskland

BØRNOPLEVELSERTYSKLAND

På vej hjem fra sommerferie i Italien og Østrig, delt vi turen op i mindre ture. Vi lavede et afbræk fra motorvejen og brugte 1 dag i Playmobil Funpark ved Nürnberg, Tyskland. Med 2 børn med på rejsen, kunne det sikkert være et hit med en dag i Playmobil verdenen, fremfor en lang dag i bilen på motorvejen – vi havde hørt flere gøre det, så nu skulle det afprøves.

Ankomst, indgang og parkering

Du kommer let til stedet og der en stor parkeringsplads lige ved siden af parken. Parkering koster 5 EUR for en dag. Med bilen parkeret og klapvognen pakket med rigeligt vand og godt humør gik vi mod indgangen til parken, ca. 10 minutters gang. Det var varmt, ca. 32 grader og der var ingen tvivl om at der ville komme mange mennesker den dag – og det gjorde der ?.

Køb af billet og indgang gennem et sikkerhedstjek gik hurtigt og nemt. Og så var det ellers om at få et hurtigt overblik over parken, inden tålmodigheden hos børnene slap op. De ville, forståeligt nok, jo bar gerne i gang med at udforske parken og attraktionerne.

Børn under 3 år: Gratis / Voksne og børn: ca. 90 DKK

Attraktionerne

Playmobil Funpark er ikke ligesom, f.eks. Legoland, fyldt med kørende forlystelser. Det er mere en park fyldt med legepladser, vandleg og områder med hvor børnene kan sejle på en sø, leg på bondegården og køre med traktorer i forskellige udgaver. Parken er inddelt i flere områder, Bondegården, Borgen, Politi, Prinsesse/Fe, Pirat osv. Hvert område har nogle aktiviteter som børnene kan prøve kræfter med. Desværre er der stort set intet for voksne i parken – så hvis du som voksen forventer du kan tage på en sejltur eller køre en tur med rutsjebanen, sammen med dine børn – så skal du ikke tage i Playmobil Funpark.

Næsten helt oppe ved indgangen ligger en kæmpe glasbygning på 5.000 m2. Inde i bygningen er der mulighed for at spise, men nok mere vigtigt, er der et kæmpe område fyldt med Playmobil legetøj børnene kan bruge lang tid på at udforske og lege med. Alt legetøjet er også her delt ind i forskellige verdener og med tilhørende bygninger. Bygningen er heldigvis med aircondition og det var rart at kunne trække herind og blive kølet af.

Spisning

Rundt i hele parken er der forskellige madboder som sælger is, pandekager, drikkevarer osv. Der er også mange automater, hvor du selv kan trække en is eller noget at drikke. Oppe ved indgangen og glasbygningen er der en større restaurant og bod med pizza. Vi spiste på restauranten og det var ganske fornuftigt det mad man fik.

Bemærk der er pant på alle krus, glas og tallerkner du får med til dit mad. Så det skal afleveres i en “pantbod”, hvor du så får dine penge igen. Det er ca. 2 EUR pr. del, men til gengæld kan du vælge at beholde f.eks. krusene til børnene.

Go eller Nogo

Playmobil Funpark kan være et godt afbræk for en lang tur hjem til Danmark. Det kan give børnene mulighed for at få brændt noget energi af og være klar til den sidste etape på hjemturen. Den er forholdsvis nemt at komme til og ligger ikke langt fra motorvejen mod Danmark.

Parken er fyldt med legepladser – og det er dét. Vores forventninger til parken blev ikke helt opfyldt, da vi havde haft en forventning om en park med kørende aktiviteter også. Og set med nogle voksne øjne var parken heller ikke så gennemført som f.eks. LEGOLAND. Hvor man ikke er tvivl om man er kommet til Legoland, kunne man til tider godt glemme man var i Playmobil land, hvis ikke det var for de få store Playmobil figurere der stod rundt om i parken.

De fleste aktiviteter var for børn fra 4 år og 6 år, så med børn på 1,5 år og 3,5 år, satte det lidt en begrænsning på. Legepladser og øvrige aktiviteter var der ikke kø eller ventelinje til, så der herskede en kultur hvor det galdt om at have albuerne fremme og mase sig frem. Dét og så kombineret med varme og mange mennesker fik nok ikke parken til at fremstå fra sin bedste side. Playmobil Funpark er ikke helt ude, men den ligger helt sikkert heller ikke i toppen af listen over forlystelser der skal besøges igen.

Hjemmeside: https://www.playmobil-funpark.de/en/

Læs også mine tips til kør-selv turen med børn.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram