Tips til kør-selv-ferie med børn

BØRNOPLEVELSERREJSER

Sommerferien nærmer sig med en utrolig fart og lige om lidt er mange danskere på vej sydpå. Mange vælger at tage bilen sydpå og det kan der være mange fordele i at gøre – især hvis der er børn med. I år går turen ned til Italien med stop i Østrig på vej mod Danmark igen. Bilferie kan være en budgetvenlig måde at komme rundt på, hvis i er flere der rejser sammen. Udover en kør-selv-ferie kan være godt for pengepungen, kan det også give en større fleksibilitet. En fleksibilitet der kan bruges til at være impulsiv, planlægge anderledes undervejs, hvis vejret bliver dårligt eller i har lyst til at se noget andet eller mere end i havde planlagt hjemmefra. 

Når der er børn med i bilen på kør-selv ferien handler det ligeså meget om at nyde turen og ikke kun komme fra A til B. Vi har efterhånden prøvet det nogle gange hvor vi har kørt til Italien, Berlin og Schweiz. 

Men husk, hvis alle skal have en god tur skal turen forberedes lidt hjemmefra og starter ikke først når du er kommet frem til den primære feriedestination. Jeg har her samlet lidt tips og gode råd til at gøre turen til en god oplevelse for alle i bilen – hele vejen!

 1. Planlæg i god tid – så god tid som muligt med de rammer jeres ferie er sat indenfor. Begyndt at tal med børnene om at i skal køre i bil på ferien og det er en lang tur. Men husk at de skal vide det bliver en fed tur og i skal hygge jer hele vejen.
 2. Bøger og magasiner til børn og voksne, hvis du da ikke bliver køresyg af at læse ;). Det kan være en god idé at kunne have lydbøger med – husk høretelefoner.
 3. Malebøger og farveblyanter kan være gode til pauserne
 4. Tag et smut ned forbi Søstrene Grene, legetøjsbutikken eller Normal og køb nogle små ting du kan dele ud undervejs. Gem dem og del dem ud undervejs – det er et sikkert hit.
 5. Snacks! Snacks! Snacks! Der er mange former for snacks du kan have med i bilen, frugt, nødder, boller, rosiner og selvfølgelig noget slik. Men pas på der ikke kommer sukkerchok på bagsæderne – det giver ofte en presset stemning ;).
 6. Drikkedunke med vand. Det er fint med alternativer, men vigtigst med vand til bilen. Så kan der komme juice eller saftevand ind i pauserne. 
 7. Hold gerne pause hver 2.-3. time og find gerne nogle gode rastepladser med legepladser på. Det giver børnene mulighed for at brænde lidt energi af inden næste etape på turen.
 8. Husk vådservietter, skraldeposer og køkkenrulle – det er rarest at sidde i en ren bil.
 9. Tag en dyne, nakkestøtte og pude med ind i bilen. Det er hyggeligt at kunne putte sig lidt når der skal tages en lur – desværre er det ofte mig der har rattet ;).
 10. Lav en lille bog til børnene med udprintede kort over ruten, billeder af de steder i skal overnatte, flag til de lande i skal igennem osv. Kun fantasien sætter grænser for hvad der kunne være i den.
 11. Find nogle gode overnatningssteder undervejs. Vi plejer ofte at køre lidt væk fra motorvejen når vi skal overnatte. Udvalget er bedre, ofte billigere og der er ofte mere ro end på rastepladserne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en nem lille pakkeliste til kør-selv turen med børn.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram