LEGO House, Home of the Brick

BØRNOPLEVELSER

Du behøver ikke nogen introduktion – du kender LEGO. Det verdenskendte brand har nu åbnet en bygning fyldt med LEGO, fyldt med leg og lær. Og skulle du stadig ikke mene det var et besøg værd, rummer huset 25 mio. LEGO-klodser og verdens største LEGO model, et træ på 15 meter bygget i LEGO. Behøver jeg at komme med flere grunde til et besøg?

Jeg er vild med LEGO og som voksen er jeg kun blevet mere vild med den tankegang der ligger bag hele det klodsede univers. LEGO lever efter Ole, Godtfred og Kjeld Kirks LEG GODT koncept og de afviger ikke fra at det handler om at lære børn at lege og lære samtidig.

LEGO Square

Det første der møder dig i bygningen er LEGO Square. Her finder du informationen, LEGO Store, spisesteder, garderobe og toiletter. Der er fri adgang til LEGO Square og til de legepladser der ligger på tagetagerne på LEGO House. Betaler du entré får du adgang til resten af LEGO House som er inddelt i rød, grøn, blå og gul zone, samt LEGO Masterpiece og History Collection i kælderen.

Når du har fået udleveret dit armbånd, som er din billet, kan du scanne det for at komme videre ind i LEGO House. Dit armbånd er samtidig din personlige brik som du kan scanne ved aktiviteterne rund omkring i alle zonerne. Når du kommer hjem kan du så downloade dit materiale i LEGO House appen.

Rød zone

Kreativitet. Rød zone udfordre din hjerne til at være kreativ og sammensætte de farverige klodser. Der er LEGO klodser overalt og i rød zone er der helt vandfald af LEGO klodser og LEGO Duplo klodser. Det var et mega hit at få lov til at sidde i et helt bassin fyldt med LEGO og bare bygge hvad man ville.

Grøn zone

Social. Grøn zone skal lærer os at være gode til at kommunikerer, sætte ord på følelser og få sociale færdigheder. Du kan lave din egen LEGO film i Story Lab eller gå på opdagelse i alle de små detaljer og filmreferencer i World Explorer.

Blå zone

Kognition. Din logiske sans og kognitive evner bliver testet. Du skal bruge dine evner til at lære nyt, huske ting og løse komplekse opgaver og forstå den verden der omgiver os. Byg din egen racerbil i Test Driver og få bilen igennem ringen – men pas på, det er sværer end du tror ?. I blå zone kan du også bygge en enorm LEGO Duplo togbane eller skab en by med små oaser du bygger i City Architect. Du kan også udfordre din evne til at lære nyt og løse komplekse opgave på samme tid i Robo Lab.

Gul zone

Det emotionelle. Gul zone er fokuseret på vores følelser og dét at kunne sætte ord på dem. Følelserne skal hjælpe os med at opbygge selvtillid og tage kloge(re) beslutninger. Du kan udforske dine følelser når du bygger en LEGO fisk og sætter den løs i akvariet i Fish Designer, finde din indre ro frem når du bygger blomster i Flower Artist eller fyr op under din glæde når du danser i Critter Creator.

Vi besøgte LEGO House først i oktober og havde bestil tid til kl. 11. Som det første gik vi hen til MINI CHEF familierestauranten for at få frokost. Maden vi fik serveret var ganske fint og der var ikke meget ventetid fra vi endelig havde fået bestilt mad og drikkevarer. Men have lidt tålmodighed med de små LEGO mænd der skal tage imod din ordre – det er en oplevelse du ikke må være foruden. Jeg vil ikke sige for meget er en oplevelse du ikke må være foruden. Men jeg kan sige så meget at du sammensætter din menu i LEGO klodser og får maden udleveret af nogle LEGO robotter.

Udover MINI CHEF, ligger der også Brickaccino (cafe) og Le Gourmet som serverer mad af bedste kvalitet.

Efter frokost begyndte vi turen rundt i LEGO House, startende med at få udleveret vores helt personlige 6-Brick kombination. Du scanner din billet og får efter kort tid et plastikkort printet med dit navn, kombinationsnummer og et billede af hvordan din kombination ser ud med 6 røde LEGO klodser. Og de løber ikke tør for kombinationer foreløbig – der er nemlig i alt 915.103.765 kombinationer med 6 ensfarvet LEGO klodser.

Verdens største LEGO model

Det tager vejen op forbi det enorme LEGO træ og udforsker alle de små verdener der bygget på grenene og leder efter de lidt skjulte figurerer i stammen. Det starter godt. Allerede nu er du draget ind i verdenen fyldt med LEGO klodser, leg og læring. Vi endte oppe ved udstillingen LEGO Masterpiece, som er et område, der udover 3 kæmpe store LEGO dinosaurer, også har glasmontre med LEGO modeller som kæmpe LEGO fans fra hele verden har lavet. Det er værd lige at bruge lidt tid på at gå rundt og se – og du kan næsten ikke andet end at blive imponeret over den kreativitet folk kan udleve gennem LEGO klodsen.

Efter at have beundret de seje og flotte LEGO modeller, gik turen ud i rød, blå, grøn og gul zone, hvor alle sanser blev sat på prøve. Har du børnene med, så husk at holde øje med dem, for du kan som voksen sagtens blive opslugt i LEGO verdenen og din helt egen lille LEGO model du er i gang med.

TIP
  • Bestil billetter på forhånd, der er penge at spare.
  • Se ledige tider på hjemmesiden.
  • Du må ikke beregne du kan besøge både LEGO House og LEGOLAND samme dag.
  • LEGO House er for alle og ikke kun børnefamilier.
  • Du kan købe en kombibillet hvis du indenfor 6 dage besøger både LEGO House og LEGOLAND. Den koster 469 DKK.

Læs mere og bestil billetter på www.legohouse.com

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram