Ringkøbing Fjord på halv energi

BØRNDANMARK

Mærk Vesterhavet! Så simpelt kan det siges og det er lige nøjagtig det vi skal i dette indlæg. Men vi kunne have oplevet lidt mere, hvis ikke en maveinfektion havde sat en stoppet for vores udflugter i området. Så det bliver desværre et lidt amputeret indlæg fra Vestkysten. Men ikke desto mere en grund til at køre vestpå igen og udforske området. Jeg kunne også have ladet være med at skrive om vores tur i sommerhus til Vestkysten. Men området rummer simpelthen så storslået natur og mange oplevelser til at jeg bare ville lade den ligge og ikke slå et slag for at du skal planlægge et besøg til den danske Vestkyst. 

Vi havde taget en ekstra fridag og havde derfor en forlænget weekend i det sommerhus vi havde lejet ved Klegod – fantastisk. Vi ankommer til Klegod fredag middag og tager til Søndervig for at gøre lidt indkøb. I Søndervig er der fin mulighed for at få handlet i supermarkedet eller lave den nemme løsning med take-away mad. Selvfølgelig er hele strækningen på Vestkysten gearet til sommerferie og masser af turister, men det gør ingenting ift. at skulle være i sommerhus i en forlænget weekend.

Fredag aften blev tilbragt med en skøn udsigt til solnedgang, efterfulgt af en maveinfektion – BUM! Der lå man så, i skønt sommerhus, i et af Danmarks skønneste områder, men kunne ingenting. Det fortsatte til lørdag formiddag, hvor der heldigvis var energi igen til at komme lidt på tur. Jeg tog mine 2 sønner med ind til Hvide Sande, hvor den stod på gå ved havnen, besøg på vindmuseum og besøg hos bageren ;).

Hvide Sande

Havnen var propfyldt med lystfiskere der alle sammen håbede på at et par enkelte hornfisk ville bide på krogen – og der var nogle der var heldige, altså ikke fiskene. Lige ved siden af havnen ligger der et lille, meget lille, men dog gratis “museum” hvor du kan gå på opdagelse i det at sætte havvindmøller op og produktion af strøm fra vindenergi. Museet var okay og viste fint, også til børn, hvordan de kæmpe store vindmøller bliver serviceret og hvordan vinden bliver lavet til strøm og sendt ind til fastlandet igen. 

Hvide Sande har en kæmpe stor fiskeri aktivitet og du skal bare bevæge dig ned mod havneområdet, så vil du kunne finde fiskeriauktioner, fiskevirksomheder og store fiskeskibe der hver dag leverer friskfanget fisk til danskerne. 

Lyngvig Fyr og Hvide Sande (igen)

Søndag var alle mand på benene igen og det blev udnyttet med en god tur til Lyngvig fyr. Du kan tage turen med de 228 trin op til toppen af fyret og nyde udsigten mod Ringkøbing Fjord eller mod Vesterhavet. Min ældste søn (3,5 år) og jeg selv tog turen helt til tops og det blev belønnet med masser af fantastisk udsigt, sol og en solid vind. Det koster 50 DKK pr. voksen at komme op i fyrtårnet og det er helt bestemt turen værd. 

I området omkring fyret er der masser af muligheder for at gå en god tur enten ned til Vesterhavet eller i klitterne ind mod Ringkøbing Fjord. Ved siden af fyret er desuden en stor naturlegeplads og du kan i butikken købe lidt at spise, is og noget varmt/koldt at drikke. 

Til trods for besøget i Hvide Sande dagen før, blev frokosten indtaget på én af Hvide Sandes mange fiskebutikker (Havnens Røgeri, Hvide Sande), hvor der friskstegt fiskefrikadelle med pommes fritter. Det endda nydt i en god solid vestenvind, men med dejligt solskin og gode temperaturer. 

Den vestlige perle

Hjemturen tog vi syd om Ringkøbing Fjord. Her kommer man bl.a. forbi Nymindegab og Bork Havn. Nymindegab ligger helt i syd ved Rinkøbing Fjord og er et af de smalleste steder ved fjorden. Ved Bork ligger der Bork Vikingehavn, som er et museum der er bygget op omkring hvordan vikingerne levede dengang i Bork. Vi nåede desværre ikke ind på museet, men det vil stå på listen på ting vi skal på vores næste besøg ved Ringkøbing Fjord. 

Ringkøbing Fjord er helt vidunderlig skøn og dejlig. Området byder på så mange oplevelser at en forlænget weekend ikke kan rumme dem alle – langt fra og slet ikke med en maveinfektion oveni ;). Du kan få lige præcis den ferie der passer dig her, om det så er aktiv ferie med windsurfing, kitesurfing eller mountainbike. Eller om det er ferie med hygge på stranden, roligt fiskeri ved kysten eller til ren afslapning i sommerhuset. Du har fjorden på din ene side og den rå og fascinerende natur mod Vestkysten på din anden side. Alle byer ned langs Vestkysten ved Ringkøbing Fjord er designet for turister – men hey, vi er selv turister i eget land herovre og ja, der er mange tyskere. Men gør det noget? Nej, det gør ikke noget, for er du træt af turister og det tyske sprog tager du bare på opdagelse i din bil eller på din cykel ud i landskabet – du vil helt sikkert blive positivt overrasket. 

Det er et af de områder som jeg helt klart vil anbefale at bruge en forlænget weekend eller en sommerferie i. Hvis du er til mere Vestkysten, kan du med fordel læse mit indlæg om dagstur til Fanø eller læs om besøget med børn på museet Tirpitz.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram