Grand Depart Copenhagen Denmark 2022 – Ruter

OPLEVELSERDANMARK

Ruterne og datoerne er ikke endeligt bekræftet til Tour de France i Danmark 2022

Så er ruterne til Tour de France 2021 i Danmark offentliggjort, på Hotel Munkebjerg i Vejle – et hotel der iøvrigt ligger i noget af det skønne natur der omgiver cykelterrænet i området omkring Vejle. De 3 etaper løber hen over 3 dage i sommeren 2021, nærmere bestem fra den 2., 3. og 4. juli 2021. Den store start går med en enkeltstart i København, dernæst en etape fra Roskilde til Nyborg og endeligt den sidste og (selvfølgelig) den største etape af dem alle, Vejle – Sønderborg.

Den vigtigste etape 😉

Og hvorfor er den sidste etape så den vigtigste? Det er den fordi tourfeltet kommer til noget af Danmarks smukkeste natur og noget af Danmarks bedste cykelterræn. Et terræn der er flittigt brugt af motionister året rundt og årligt bliver brugt som baggrund for PostNord Danmark Rundt, hvor den traditionsrige Kongeetape bliver afsluttet med bl.a. Kiddesvej som en fast del af ruten (det er den desværre ikke når Tour de France gæster vores by). Udover den fantastiske natur og de udfordrende bakker omkring Vejle, som øvrigt alle er markeret med bakkeskilte, har Vejle og omegn også noget unik historie at præsenterer – bl.a. Danmarks Dåbsattest i Jelling.

Meb hvor kommer ruten til at ligge næste år? Ruten, på 182 km, kommer til at starte i Vejle by, nærmere bestemt ved det efterhånden anerkendte og smukke bygningsværk – Fjordenhus, som den berømte kunster Olafur Eliasson har designet. Fjordenhus er hovedsæde for Kirk Kapital A/S og er ofte besøgt på en gåtur på Vejles havnefront. Med en god start kommer tourfeltet og karavanen til at fortsætte ud mod Kongernes Jelling, ind mod Koldingvej, ned mod Kolding by via kysten forbi Hejlsminde og Christiansfeld (UNESCO). Fra Kolding by vil touren fortsætte ned mod Haderslev, Genner Strand, igennem Aabenraa og slutter i Sønderborg by.

Du kan nedenfor se noget af ruten blive gennemkørt af Rolf Sørensen og Dennis Ritter fra TV2 Sport:

Cykling hele året med MTB spor

Og kan du bare ikke vente til vejret bliver lidt bedre og klar til landevejscyklen, kan Vejle også præsterer nogle af Danmarks bedste MTB sport i smukke omgivelser og med spor der formentlig indeholder de fleste højdemeter, når du drøner igennem Nørreskoven. Du kan læse mere om MTB sporene hos VisitVejle, klik her.

Du bliver nødt til det

Vejle ér smuk og dejlig og byder på nogle fantastiske rammer for næste års Tour de France karavane i Danmark. Men bare det at touren gæster Danmark og med hele 3 etaper er fantastisk i sig selv. Ja, Vejle er selvfølgelig den vigtigste etape set ud fra mit perspektiv, men der skal ikke være nogen tvivl om at hele arbejdet med at få Tour de France til Danmark skal anerkendes – for det ER stort, og på mange måder. De 2 andre etaper bliver også fyldt med historie, gode rammer og en masse glade mennesker der får den helt særlige og unikke Tour de France stemning frem på etaperne.

Men skal man overhovedet bruge tid på at være en del af sådan et cirkus? JA – er det korte svar. Og det ér et cirkus og myldre af mennesker, biler, lastbiler, afspærringer og cykelryttere. Men du får ikke verdens største cykelløb tættere på end denne ene gang. Så er du til cykelsport eller ej, skal du give dig selv den oplevelse det er at være helt tæt på Tour de France. Er du stadig i tvivl om du skal afsætte tid til næste sommer – og særligt den 3. juli? Så prøv at læse mine øvrige indlæg om Tour de France.

LÆS MERE

Tour de France – Oplevelsen

Tour de France – Derfor

 

Nyttige links

Officiel Tour de France hjemmeside

Visit Vejle – Bakkeskiltene

Grejsdalsløbet i Vejle (Danmarks hårdeste og sjoveste cykelmotionsløb)

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram