Miniferie i Lissabon – 48 timer

PORTUGAL

Jeg var i Lissabon sidst i september på en 4-dages tur til Lissabon på en blandet “Business and Pleasure”-rejse. Det gav mig ikke meget tid til at opleve byen som turist. Men byen byder alligevel på så meget at det er værd lige at nævne hvad jeg så og hvad der står på listen til næste gang byen skal udforskes i flere dage som turist. Vejrguderne var med og gav 4 dage med temperaturer på mellem 28 og 32 grader fra en helt blå himmel. Lissabon kan med rette kaldes for Europas svar på San Francisco, både fysisk og kulturelt. Byens geografi ligner til forveksling San Francisco med de stejle gader og sporvogne, dog i en lidt mindre skala.

Lissabon indbyder til afslapning og rundture med enten sporvogn eller til fods (det er god træning). Dog vil byen ikke kunne anbefales til familier med børn der stadig anvender barnevogn eller klapvogn. Gaderne er smalle, stejle og med masser af trapper og til tider uden fortov – så er du advaret ?. Jeg har prøvet at samle en lille liste med ting jeg oplevede og ting som jeg desværre ikke nået denne gang.

  1. Tag en tur med sporvogn, rute 28
  2. Besøg en vinbutik og smag lidt forskellige portvine
  3. Se det gamle fængsel, Belém som er verdenskulturarv
  4. Se udsmykningen i Metroen, mens du kører ud mod området omkring det nye universitet, Campus NOVA.
  5. Spis på restaurant i Mouraria-området, som er knap så turistet
  6. Gå en tur i EXPO98 området og se de flotte arkitektoniske bygninger
  7. Gå på opdagelse i dybet på Europas største akvarium, Oceanário
  8. Få en helt unik udsigt ud over byen og mod 24. April broen fra São Jorge borgen
  9. Tag på shopping i Chiado kvarteret, der ligger i Bairro Alto kvarteret
  10. Kom på gratis guidede rundture i Lissabon med Lisbon Chill Out, Free walking tours

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram