Zell am Ziller om sommeren

BØRNØSTRIG

Efter nogle helt fantastiske og skønne dage i Toscana, var vores sommerferie tur nået til Østrig. Her skulle vi tilbringe 3 dage. Helle (min kone) havde været her nogle gange på skitur, så hun kendte lidt til området. Men for mig var Østrig helt ukendt og jeg havde kun set Østrig én, via motorvejen for nogle år siden. Så det skulle blive spændende at se hvad landet kunne byde på af oplevelser.

Zell am Ziller ligger i det der hedder Zillertal (Zillertal Arena). Det er et område som tydeligt bliver brugt til skisport. Men da jeg ikke har været her eller nogensinde stået på ski, ja så kan jeg ikke udtale mig området med ski på. Jeg giver her min fortælling ud fra førstegangsbesøget og det er sommer.

Zell am Ziller er en by med ca. 1.800 indbyggere. Zell er kommunen der ligger i Zillertal-området og byen ligger lige ved siden af floden Ziller.

Overnatning

Vi havde hjemmefra booket en lejlighed via Booking.com (Book lejlighed). Vi kom direkte fra Italien og mobilehome (kun afbrudt af 1 overnatning ved Trento). Så at komme til en næsten 100 m2 stor lejlighed var jo den rene luksus. Vi ankom til byen og efter en lille detour, grundet vejarbejde, fandt vi stedet hvor vi skulle bo. Her blev vi mødt af… ja, ingen faktisk. Vi kunne ikke finde hende der skulle udleverer vores nøgler, men efter lidt søgen kom der en kvinde på gaden som havde noget med det at gøre. Vi fik vores nøgler og kunne komme ind i lejligheden.

Lejligheden vi havde booket havde 2 soveværelser, 1 toilet, 1 badeværelse og 1 køkken/alrum. Det hele var super rent og meget nyt, så det var helt skønt at have masser af plads. Værelserne var rigeligt store og udstyret med dobbeltseng i det ene og 2 enkeltsenge i det andet. Køkkenet var fint udstyret og med fin plads til at sidde 4-6 personer at spise.

Der er 4 lejligheder man kan leje hos Appartements Lilly Rose. Det gør også man føler sig særligt velkommen af Tanja og hendes mand som ejer stedet. Lejlighederne ligger i forbindelse med deres virksomhed Tirolaser, men ikke noget der generer. Den ene dag vi kom hjem fra tur, havde Tanja sat et glas frisklavet marmelade til os og med ønske om at vi nød Østrig og byen.

Oplevelser

Østrig er et paradis for en aktiv ferie på MTB, vandring, riverrafting, klatring eller paragliding. Og så kan du endda opleve det i den smukkeste natur. Hvis ikke du er til aktiv ferie, kan du også nøjes med at nyde stilheden, den friske bjergluft og gå en mindre krævende tur i landskabet.

Nedenfor er en liste over oplevelser du kan få ved Zell am Ziller:

  1. Tag Rosenalm Bahn op til Fichtenschloss og nyd dagen på toppen, med en gigantisk legeplads og med nok en af verdens bedst beliggende legepladser.
  2. Spis på Hotel Bräu og få en god og autentisk Østrigsk ret med en lokal Zillertal øl til. Der ydes også en god service til børnefamilier.
  3. Tag en tur med coasteren Arena Coaster ned ad bjerget og få et lille sug i maven. Det koster ca. 6 EUR for voksne.
  4. Kør en tur i bjergene og nyd udsigten, naturen, landskabet og Østrig – Det i sig selv giver energi til kroppen.
  5. Kør ud til Krimmler vandfaldet (Krimmler Wasserfälle) og oplev Østrigs højeste vandfald (380 m) – på med traveskoene. Vær dog opmærksom på at det koster 9,50 EUR at køre på det sidste stykke vej og så 4 EUR pr. voksen og 1 EUR pr. barn at komme ind til vandfaldet.
  6. Nyd en eftermiddag eller aften i Freizeitpark Zell. Her finder du en super legeplads, minigolf, lille klatrevæg, spisested, hoppepude, friluftsbad osv.

Østrig – vi ses igen! For det er helt sikkert ikke sidste gang jeg besøger Østrig. Jeg vil gerne udforske noget mere af naturen med vandreskoene på eller en tur på MTB når børnene er blevet lidt større.

Galleri
Hjemmesider

Fichtenschloss: https://www.zillertalarena.com/de/arena/sommer/fichtenschloss.html

Arena Coaster: https://www.zillertalarena.com/en/arena/sommer/arena-coaster.html

Krimmler vandfald: https://www.wasserfaelle-krimml.at/en/

Freizeitpark Zell: https://freizeitparkzell.at/en/

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram