San Francisco

San Francisco kan mere end Golden Gate

CALIFORNIENUSA

San Francisco har mere at byde på en Fishermans Wharf, Golden Gate Bridge, Lombard Street, Alcatraz og stejle gader hvor der kører gamle wiretrukne sporvogne på.

Efter vores flotte ankomst via Golden Gate Bridge og besøget på denne, var det nu tid til at få set byen. San Francisco er en by med ca. 860.000 indbyggere og rundt regnet lidt mindre end København. San Francisco har som så mange andre storbyer nogle kendte seværdigheder, det kan være vanskeligt at slippe uden om – om end man i dette tilfælde heller ikke vil gøre meget for det, da det faktisk er nogle ret så interessante og sjove seværdigheder byen har.

Alcatraz & High Hills

Ligesom så mange andre havde vi også lyst til at se Alcatraz ude på den, nu forladte, fængselsø, midt i det strømfyldte havvand. Desværre var der under vores road-trip i Californien, national shut-down, hvilket gjorde vi ikke kunne komme ind på øen. Vi kunne dog godt bruge vores forudbestilte billetter, men fik dem reduceret i pris. Dog betød det jo også vi ikke komme ind og se fængslet, men vi måtte nøjes med 3x rundtur om øen i skibet der normalt fragter turister ud til fængselsøen.

Jeg skal være ærlig, det var måske ikke helt sejlturen værd, kun at se fængslet fra vandsiden. Men det var hvad der kunne lade sig gøre og jeg ved jo ikke om jeg kommer til San Francisco igen.

Når man bevæger sig rundt i San Francisco, går det hurtigt op for én at det en by der ligger op ad en skråning, med meget stejle gader til følge. Hvis det skal opleves fuldt ud og med gode udsigtsmuligheder, skal man tage op til Lombard Street, mellem Hyde Street og Leaveworth Street. Lombard Street er en meget snæver gade, der snor sig som en slange ned mod en anden gade. Gaden er ensrettet, da det ikke vil være muligt at køre den anden vej op ad gaden. Vi valgt at tage bilen derop, for selv at kunne tage turen ned ad gaden (ca. 200 meter) – og har man kørt lidt bjergkørsel i Frankrig/Italien, vil man tænke at de her 8 sving er lidt skarpere og mere stejle. Det er dog også tilladt at gå ned ad gaden.

Når man er kommet ned fra Lombard Street kan man ligeså godt fortsætte turen rundt til nogle af de andre seværdigheder i San Francisco. Ikke langt fra Lombard Street ligger Fisherman’s Wharf som er et område med næsten ikke andet en fiskerestauranter, beliggende helt ud mod San Francisco Bay og ikke langt fra endestationen for de gamle sporvogne, Powell and Market line. Her er det også muligt at stå på sporvognen efter den er blevet vendt på helt gammeldags manér og håndkraft. Et godt tip vil dog være at vælge et andet sted på ruten, da der ved vendepladsen står rigtig mange mennesker der gerne vil med ud at køre med sporvognen.

Pier 39 & Castro

Trænger man efterhånden til et hvil eller til at bevæge sig, hvor gaderne er knap stejle, kan man tage et smut ud til Pier 39. Vi tog herud da vi havde hørt det var en typisk amerikansk pier med lidt tivoli, fiske restauranter og masser af liv og mulighed for at hvile fødderne. Pier 39 var lidt mere end det – for det viste sig at være en stor hvileplads for rigtig mange søløver. Så den er helt klart et besøg værd for børnene – søløverne giver en ordentlig koncert og til tider en opvisning i akrobatik på en tømmerflåde :).

Pier 39 ligger for enden af Fisherman’s Wharf, Chinatown og North Beach. Vi fik ikke besøgt hverken North Beach eller Chinatown i denne omgang, men de skulle helt klart være et besøg værd. Vi valgte i stedet at tage op til området Castro, hvor der er plads til alle og især homoseksuelle har fundet deres fristed i byen her. San Francisco er, lig Danmark, meget fremme i at støtte homoseksuelle og har senest tilladt vielser for homoseksuelle par. Derfor bærer Castro-området også præg af kunstnere, regnbueflag og masser af vægge med malerier og grafittikunst.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Del blogindlæg

OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram